МВФ наполягає на діалозі Україна-РФ щодо

МВФ наполягає на діалозі Україна-РФ щодо "боргу Януковича"

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд не може втручатись у процес реструктуризації "боргу Януковича" між Україною та Росією, тому закликає сторони вирішувати це питання в прямому діалозі.

На цьому наголосив на брифінгу в Вашингтоні офіційний представник МВФ Джеррі Райс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Під час останньої зустрічі "Великої двадцятки" президент Путін зустрічався з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард. Російська сторона окреслила пропозицію щодо того, як полегшити боргову та фінансову ситуацію в Україні в контексті підтримуваної Фондом програми", - зауважив представник МВФ.

У цьому зв'язку він зазначив, що "у Фонді очікують прямих переговорів між російською й українською владою".

Райс підкреслив, що МВФ "не може втручатися в деталі стратегії реструктуризації боргу", оскільки це має залишатися в рамках діалогу сторін та їх юридичних і фінансових консультантів.

Що стосується статусу "боргу Януковича", то, за словами представника Фонду, це питання поки що не обговорювалося Виконавчою радою МВФ. При цьому він не назвав дати, коли таке засідання може відбутися.

Райс також звернув увагу на підсумки роботи оціночної місії МВФ, яка працювала в Києві з 12 по 20 листопада. "Одним із ключових питань залишається формування державного бюджету на 2016 рік, який передбачатиме, в тому числі, досягнення цілей програми Фонду", - зазначив він.

У цьому зв'язку Райс підкреслив важливість процесу подання урядом на розгляд парламенту та затвердження депутатами проекту бюджету, "який дійсно відповідає цілям програми". Він уточнив, що йдеться передусім "про подальше скорочення дефіциту бюджету і державного боргу до більш безпечного рівня".

Крім того, продовжив Райс, МВФ "хоче побачити прогрес у роботі антикорупційного прокурора" та сподівається, що його діяльність здійснюватиметься в прозорий та ефективний спосіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-