Гройсман каже, що 300 голосів для децентралізації ще треба пошукати

Гройсман каже, що 300 голосів для децентралізації ще треба пошукати

Укрінформ
Голова Верховної Ради Володимир Гройсман переконаний, що у парламенті ще немає 300 голосів для ухвалення проекту змін до Конституції у частині децентралізації.

Про це він заявив на брифінгу після конференції «Конституційна реформа в Україні: досягнення та перспективи», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, принаймні абсолютна більшість (парламенту. - Ред.) готова це (децентралізацію. - Ред.) підтримати, але щодо двох третин, які нам потрібні, то ще потрібно буде нам обговорювати це питання»,- сказав спікер.

Гройсман також зауважив, що наразі існує можливість об'єднати всі фракції коаліції для прийняття «державницького рішення» щодо децентралізації. Також він не виключає, що за ці зміни до Конституції проголосують і представники тих політичних сил, які не входять до парламентської коаліції.

«Мені б дуже хотілося, щоб усі відставили свої політичні прапори в сторону, прийняли по-справжньому державницьке рішення і дали можливість українцям управляти своєю країною», - сказав Голова ВР.

Перед цим він закликав народних депутатів та експертів створити робочу групу для опрацювання питань щодо цього законопроекту.

«Є два шляхи, якими ми могли б з вами піти. Перше - це голосування в 300 голосів. Зараз спільно з депутатами, з нашими колегами, експертами - внутрішніми і зовнішніми - робимо спільну групу, доопрацьовуємо законодавчо, що потрібно, спільно врегульовуємо всі ризики», - сказав Гройсман на конференції.

 Крім того, за його словами, необхідно також врахувати позицію і зауваження представників органів місцевого самоврядування, зокрема обласного та районного рівнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-