"Безвізові" українці не додадуть ЄС проблем із мігрантами – Лінкявічус

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус наполягає на скасуванні візового режиму ЄС для українців.

Про це європейський політик написав у своїй статті, опублікованій у The Wall Street Journal у понеділок.

"ЄС повинен дати потужний сигнал про підтримку українського народу, продемонструвавши, що його місце серед нас. Їм (громадянам України – ред.) потрібно дозволити бачити мрію, за яку вони помирали. Їх потрібно вітати в безвізовому режимі Євросоюзу", - написав Лінкявічус.

Він додав, що безвізовий режим для українців "не стане викликом для міграційних питань ЄС. Українці становлять лише 3% від усіх людей, які шукають притулку в ЄС. Більшість з них уже проживають у ЄС певний час".

Глава литовського МЗС також підкреслює, що лише 1 із 6 українців виїжджав за кордони своєї держави, додавши, що цьогоріч кількість українців, які відвідали Литву подвоїлась, а це "показує, що інтерес існує".

"Безвізові подорожі також допоможуть українцям підвищити якість робочої сили у Литві так само як і в інших країнах із межуючими кордонами. Майже 35% іноземців, які мають дозвіл на роботу в Литві з України, заповнюють ринок праці кваліфікованою робочою силою", - додає він.

Також Лінкявічус переконаний, що прямі контакти і знайомство із європейськими цінностями та методами управління "поглиблять відносини між Україною і рештою Європи".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-