Росія не вивела з Донбасу війська і зброю – генсек НАТО

Росія не вивела з Донбасу війська і зброю – генсек НАТО

Укрінформ
НАТО і Україна підтверджують відданість до поглиблення партнерства в умовах складної безпекової ситуації на сході країни та невиконання Росією її зобов’язань за Мінськими домовленостями.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг перед початком засідання Комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, яке проходить у середу у Брюсселі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ми вкотре підтвердимо наші зобов’язання перед Україною, наші мирні і дипломатичні зусилля заради припинення конфлікту. В імплементації Мінських домовленостей досягнуто певного прогресу. Але ситуація все ж залишається крихкою. Росія не вивела свої війська і обладнання. Незаконні сепаратистські групи все ще не роззброєні. Україна все ще не має повного контролю над своїми кордонами", - заявив глава Альянсу.

За його словами, нещодавно знову почастішали випадки порушення режиму припинення вогню, відтак існують ризики для відновлення насильства.

Столтенберг наголосив, що НАТО підтримує Київ на політичному і практичному рівнях, включаючи започаткування трастових фондів для допомоги Україні у зміцненні її оборони та проведенні реформ. "Ми рішуче закликаємо Україну продовжувати шлях реформ", - підкреслив він.

Фото: mil.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-