У Кривому Розі виборчкому не дали працювати. Приїхала поліція

У Кривому Розі виборчкому не дали працювати. Приїхала поліція

Укрінформ
Зранку члени Криворізької міської виборчої комісії не могли потрапити до робочого кабінету – двері їм ніхто не відчинив.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила член міської ТВК від «Самопомочі» Лариса Бокий.

«Сьогодні о 8.30 в міськвиконкомі зібралися члени міської виборчої комісії для того, щоб продовжити свою роботу. Ми звернулися до керуючої справами міськвиконкому Шовгеле, і вона пообіцяла відкрити двері хвилин через 20. Через півгодини ніхто двері так і не відкрив. Я поінформувала помічника члена ЦВК Усенко-Чорну, що йде перешкоджання роботі членів міської комісії. О 10.35 я подзвонила в поліцію і повідомила чергового про порушення виборчого законодавства. Зараз вже складено акт про те, що ми не можемо потрапити до робочого кабінету й оформити належним чином прийняті вчора рішення», - сказала вона.

За її словами, нові члени ТВК наразі мають їхати в обласну виборчу комісію для отримання посвідчень.

Член ТВК повідомила, що близько 10.50 прибули слідчі. Наразі правоохоронці опитують всіх членів міської виборчої комісії і збирають свідчення.

Нагадаємо, Криворізький міськвиборчком оголосив кандидата від Опозиційного блоку, чинного мера Юрія Вілкула переможцем другого туру виборів міського голови. За результатами підрахунку голосів Вілкул набрав 49%, його суперник, кандидат від «Самопомочі» Юрій Милобог - близько 48%. Розрив між кандидатами становить всього 752 голоси. 18 листопада на засіданні Криворізької міськради Вілкулу вручили посвідчення мера.

У той же час у Кривому Розі пройшли мітинги, на яких люди вимагали визнати вибори недійсними.

У МВС відкрили кримінальне провадження за фактом фальсифікацій на виборах у Кривому Розі.

22 листопада Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову Милобога щодо скасування результатів виборів у Кривому Розі. Після цього Милобог подав апеляцію на рішення суду першої інстанції.

Минулого тижня Верховна Рада створила ТСК з питань перевірки фактів порушень під час проведення другого туру виборів мера Кривого Рогу 15 листопада 2015 року.

У неділю громадські активісти зайшли в приміщення міської ради та зайняли там перший поверх.

В понеділок, 30 листопада, у міській раді Кривого Рогу почала роботу парламентська тимчасова слідча комісія, яка вивчає можливі фальсифікації під час другого туру виборів міського голови.

Цього ж дня Дніпропетровський апеляційний суд зобов’язав розглянути скарги про перерахунок результатів виборів на спецкомісіях шести районів Кривого Рогу.

Як повідомив нардеп Семен Семенченко, після рішення апеляційного суду про перерахунок голосів голова виборчкому Кривого Рогу втік у невідомому напрямку. Після цього вночі він намагався проводити засідання вже неіснуючих РВК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-