Шокіну подали дві кандидатури на антикорупційного прокурора

Шокіну подали дві кандидатури на антикорупційного прокурора

Оновлено
Укрінформ
Конкурсна комісія подала Генпрокурору дві кандидатури на посаду антикорупційного прокурора - Максима Грищука і Назара Холодницького.

Таке рішення ухвалено на засіданні у п'ятницю, передає Укрінформ.

"Кандидати набрали таку кількість голосів: Грищук Максим - 9 голосів, Холодницький Назар - 7 голосів, Кривенко Володимир - 3 голоси і Говда Роман - 2 голоси. Решта набрали 0 голосів. Таким чином, відповідно до рішення конкурсної комісії, яка подає двох кандитатів для затвердження керівником спеціалізованої  антикорупційної прокуратури, Генеральному прокурору будуть подані кандидатури Грищука Максима та Холодницького Назара", - оголосила голова конкурсної комсії Катерина Левченко.

Загалом у попередній список обговорення потрапили 8 кандидатів. Причому до останнього етапу - співбесід - допустили 15 осіб, з яких комісія визначила 10 кандидатів, які могли б претендувати на керівні посади в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі. За словами Левченко, кандидати, які не потрапили в список на керівні посади, під час співбесід висловили бажання працювати на інших посадах в антикорупційній прокуратурі.

Відповідно до закону "Про прокуратуру", керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури з числа відібраних конкурсною комісією претендентів має обрати Генпрокурор.

Нагадаємо, 22 вересня 2015 року Генпрокурор Віктор Шокін своїм наказом утворив Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Передбачається, що цей орган здійснюватиме нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування, яке здійснюється Національним антикорупційним бюро України.

Крім того, САП буде підтримувати державне обвинувачення у відповідних провадженнях та представляти інтереси громадянина або держави в суді у випадках, передбачених законом і пов’язаних із корупційними або пов’язаними з корупцією правопорушеннями.

Раніше Президент Петро Порошенко заявляв, що САП має запрацювати з 1 грудня.

Довідка. Холодницький Назар Іванович закінчив Львівський національний  університет імені Івана Франка, магістр права.

Старший радник юстиції, кандидат юридичних наук.

У 2006 році розпочав трудову діяльність в органах прокуратури Київської області на посадах помічника, старшого помічника та старшого прокурора прокуратури Києво-Святошинського району.

З березня по грудень 2014 р. обіймав посаду старшого помічника першого заступника Генерального прокурора України.

З 22 грудня 2014 року - перший заступник прокурора Автономної Республіки Крим, яку після окупації Російською Федерацією передислоковано до міста Києва.

Грищук Максим з 2013 року працював у міській прокуратурі Львова, займався справами неповнолітніх.

З 15 серпня 2014 по 18 вересня 2015 р. добровольцем пішов захищати Україну в лавах Збройних сил України, з них  п'ять місяців захищав Донецький аеропорт.

Нагороджений орденом "За мужність III ступеня" (2015).

З 23 жовтня 2015 року працює у міській прокуратурі Львова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-