СКУ продовжить боротися за визнання Голодомору геноцидом

СКУ продовжить боротися за визнання Голодомору геноцидом

Укрінформ
На знак пам’яті та поваги до полеглих під час Голодомору, закордонне українство продовжуватиме підвищувати рівень ознайомленості світової спільноти із цією трагедією.

Про це йдеться у зверненні Світового конгресу українців з приводу відзначення 82-их роковин Голодомору-геноциду українців.

«Вшановуючи пам'ять жертв Голодомору, 20-мільйонна українська діаспора, очолювана СКУ, обіцяє продовжувати постійні зусилля із підвищення міжнародної обізнаності щодо українського Голодомору, включно із визнанням усіма урядами та ООН Голодомору актом геноциду», - йдеться у зверненні.

Наголошується, що цей акт геноциду був не поодиноким випадком, а елементом послідовності історичних подій, які мали на меті підкорення та пригноблення нації. «Ці події привели український народ до нинішньої позиції, коли він, об’єднаний, бореться проти іноземного агресора, що наполегливо, хоч і безуспішно, намагається придушити прагнення нації до вільного та гідного життя», - зазначили у Конгресі.

На переконання СКУ, з нинішнім багатством архівних матеріалів заперечувати акт Голодомору-геноциду більше не можна. «Іще належить з’ясувати, чи виніс світ уроки із Голодомору. Нинішнє покоління наступники оцінюватимуть за його здатністю захищати принципи демократії, гідності кожної людини, фундаментальні права людини та пропагувати правду», - наголосили у організації українців.

СКУ також висловив подяку тим, хто вижив під час Голодомору за розкриття правди про цей злочин та поширення болісних спогадів, що допоможуть світу зрозуміти трагедію. «Ми закликаємо також нащадків тих, хто пережив Голодомор, продовжувати високо нести факел істини», - підкреслюється у зверненні.

Тож СКУ закликає усіх 28 листопада о 19:32 за місцевим часом висловити молитву за упокій душ загиблих під час Голодомору та запалити свічку пам’яті у вікні домівки. «Нехай свічка вічно яскраво горить, як маяк істини, що завжди берегтиме нашу пам'ять про жертв Голодомору. Україна пам’ятає – світ визнає», - завершується звернення СКУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-