Конгрес затвердив бюджет Пентагону з $300 мільйонами для України

Конгрес затвердив бюджет Пентагону з $300 мільйонами для України

Укрінформ
Американський сенат у вівторок затвердив перероблений проект бюджету на оборонні потреби США, який передбачає, в тому числі, виділення $300 млн в якості військової допомоги для України.

Це рішення Сенату було прийнято після затвердження цього документа минулого тижня в Палаті представників, передає власний кореспондент Укрінформу.

Проект оборонного бюджету зазнав певних змін після того, як минулого місяця на нього наклав вето президент США Барак Обама через низку причин, не пов'язаних з Україною.

Зокрема, президента не влаштовувала надмірна вартість витрат та ігнорування Конгресом деяких реформ, які запропонувала раніше адміністрація. У тому числі, йшлося про необхідність закриття в'язниці в Гуантанамо, чого вже не один рік добивається Барак Обама у своїй політичній кар'єрі.

Нинішній текст, який загалом займає 1320 сторінок, прийнято з поправками, втім розділи про військову допомогу Україні залишились незміненими. Зокрема, в параграфі 1250 визначаються повноваження для міністра оборони США і держсекретаря приймати рішення про допомогу Україні в межах $300 млн у сфері безпеки, а також забезпечення українську сторону розвідданими в реальному часі. Документ, у тому числі, передбачає "професійну підготовку, оснащення, матеріально-технічне забезпечення, поставки та послуги для військових, а також інших сил безпеки України".

У тексті окремо визначається пункт про надання летальної допомоги Україні, зокрема, "протитанкової зброї, мінометів, крупнокаліберної зброї та боєприпасів до неї, гранатометів з гранатами, а також легкої стрілецької зброї".

За процедурою, найближчим часом законопроект має бути повторно направлений на підпис президенту США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-