Рада провалила зниження ренти на газ й поправки

Рада провалила зниження ренти на газ й поправки

Оновлено
Укрінформ
Народні депутати провалили голосування щодо зниження ренти за газ й поправки. Розгляд законопроекту пройде у четвер, 12 листопада.

За прийняття законопроекту № 2835 в цілому проголосували 205 депутатів при мінімально необхідних 226, а за пропозицію направити законопроект на повторне друге читання і розглянути на засіданні в четвер, 12 листопада, проголосували 310 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Депутати спершу провалили прийняття законопроекту, надавши лише 215 з 226 голосів у його підтримку, і після ряду дискуссій у залі спікер парламенту Володимир Гройсман оголосив 15-хвилинну перерву та запросив керівників фракцій та груп до свого кабінету для продовження обговорення.

Однак, узгодженої позиції так і не знайшли, і Гройсман запропонував до четверга провести обговорення даного питання керівниками фракцій разом з Президентом та представниками Уряду.

Законопроект передбачає зменшити рентну плату за видобування природного газу для населення з 70% до 29% від вартості товарної продукції та залишає ставку рентної плати за природний газ під час виконання договорів про спільну діяльність за ставкою 70% і встановлює, що ця ставка буде застосовуватись лише для тих договорів про спільну діяльність, де однією із сторін є державне підприємство або інше підприємство, в якого є опосередковано державна частка.

Крім цього, документ зменшує ставку рентної плати за видобування природнього газу для промисловості з 55% до 29% та з 28% до 14% в залежності від глибини залягання і одночасно зменшує розмір збору у вигляді цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ для споживачів усіх форм власності з 4% до 0%.

При цьому парламент не підтримав поправку Уряду стосовно поступового зниження ставки ренти для "Укргазвидобування", якою передбачено, що до 30 червня 2016 року включно рентна ставка буде 70%, з 1 липня 2016 до 30 березня 2017 - ставка складе 55%, з 1 квітня 2017 року - 29%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-