Прем'єр Литви: санкції проти Москви треба продовжити автоматично

Прем'єр Литви: санкції проти Москви треба продовжити автоматично

Укрінформ
У випадку якщо Росія до кінця року не поверне до життя Мінські угоди, санкції, що застосовуються щодо неї, мають бути автоматично продовжені.

Про це заявив литовський прем'єр-міністр Альгірдас Буткявічюс на зустрічі глав урядів країн Балтії та України, що відбулася у Ризі, повідомляє Delfi.

"Росії слід нагадати про зобов'язання Мінської угоди. Якщо Мінську угоду не буде належним чином втілено в життя до кінця цього року, то санкції мають бути автоматично продовжені", - повідомляє агентство з посиланням на прес-службу Буткявічюса.

За його словами, головною метою зустрічі в Ризі є привернення уваги до конфлікту, що триває у Східній Україні, та обговорення ходу реалізації Мінських угод.

Він також нагадав, що Литва підтримує реформи Києва у найважливіших сферах.

Учасники зустрічі обговорили прогрес України у справі досягнення безвізового режиму з Євросоюзом і питання реалізації частини Договору України з ЄС про асоціацію стосовно вільної торгівлі.

"Дуже важливо до кінця року втілити в життя план дій з лібералізації візового режиму. Ми очікуємо позитивного рішення Єврокомісії щодо безвізового режиму з ЄС для України в грудні", - сказав Буткявічюс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-