У ВРЮ сказали яких «суддів Майдану» можуть звільнити

У ВРЮ сказали яких «суддів Майдану» можуть звільнити

Укрінформ
Відразу троє законників, які обирали запобіжний засіб активістам Майдану, можуть бути звільнені за порушення присяги.

Як повідомили кореспондентові Укрінформу у прес-службі ВРЮ, на розгляд до Верховної Ради можуть потрапити клопотання про звільнення судді Дніпровського районного суду Києва Віталія Марцинкевича, судді Шевченківського районного суду Києва Андрія Трубнікова та судді Дарницького районного суду Києва Сергія Пойди.

 "Рішення були прийняті за підсумками розгляду висновків Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції. Марцинкевич, Трубніков та Пойда застосували найсуворіші запобіжні заходи до активістів Євромайдану без врахування особи та обгрунтування. Євромайданівців було заарештовано на 60 діб", - зазначила працівник прес-служби Вищої ради юстиції Оксана Лисенко.

Загалом, за її словами, на адресу Вищої ради юстиції від Міністерства юстиції України надійшло вже понад 60 звернень щодо порушення вимог несумісності суддів. "Мова йде про Закон України "Про відновлення довіри до судової системи України" (про люстрацію суддів), ухвалений Верховною Радою 8 квітня 2014 року №1188-VII", - сказала Лисенко.

Вона додала, що на засіданні дисциплінарної секції Вищої ради юстиції також порушувалися питання щодо дій прокуратури та слідства під час Революції гідності. "Прокурори та слідчі у той час підтримували обвинувачення відносно майданівців та допустили низку процесуальних порушень, про що було зазначено перевіркою проведеною ВРЮ", - повідомила Лисенко.

Нагадаємо, що за період своєї роботи Вища рада юстиції прийняла рішення про звільнення тільки одного судді, який виносив неправомірні рішення щодо активістів Революції гідності, - судді Бабушкінського районного суду Дніпропетровська Миколи Бібіка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-