Боровику відмовили у перерахунку голосів

Боровику відмовили у перерахунку голосів

Укрінформ
Окружний адміністративний суд Одеської області відмовив кандидату в мери Одеси Саші Боровику у задоволенні позову щодо перерахунку голосів.

Про це повідомили Укрінформу в прес-службі Одеської облорганізації Комітету виборців України.

Відтак, відмовлено і у визнанні недійсними виборів на низці дільниць у Малиновському районі та визнанні незаконною постанови міськвиборчкому про обрання міським головою Одеси Геннадія Труханова.

"Окружний адмінсуд розглянув і визнав необгрунтованими чотири позовні вимоги, висунуті юристами виборчого штабу Олександра Боровика до Малиновської районної виборчої комісії. Зокрема, йшлося про перерахування бюлетенів на низці виборчих дільниць, визнання недійсними протоколів на виборах міського голови в Малиновському районі і в цілому по місту, а також визнанні незаконною постанови міської виборчої комісії про визнання міським головою Геннадія Труханова", - зазначили в облКВУ.

У КВУ нагадали, що раніше адмінсуд відмовив у задоволенні позовних заяв адвокатів Боровика до Суворовської та Київської районних територіальних виборчих комісій, що містили подібні вимоги.

Кандидат у мери Боровик також подав позовну заяву до міської виборчої комісії та готує позов щодо незаконності дій Приморського тервиборчкому, підсумували експерти облКВУ.

Як повідомляв Укрінформ, 31 жовтня членів Одеського тервиборчкому збирали на засідання для виконання вердикту суду про виїмку виборчої документації Одеської міської територіальної виборчої комісії. Однак при виконанні цього рішення працівники прокуратури наштовхнулися на перепону "закритих дверей" ТВК: "члени міської комісії закрили будівлю і розбіглися по домівках". Про це голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі написав на своїй сторінці в Фейсбук.

Нагадаємо, 30 жовтня керівник аналітичного відділу Одеського обласної організації Комітету виборців України Анастасія Матвієнко виявила помилку в протоколах Одеської міської територіальної виборчої комісії та Приморської районної виборчої комісії. Експерт КВУ зафіксувала значну різницю між кількістю зареєстрованих виборців у протоколах з виборів міської ради і мера Одеси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-