Люстрація: КСУ відклав розгляд закону

Люстрація: КСУ відклав розгляд закону

Укрінформ
Конституційний суд переніс на невизначений термін розгляд питання щодо конституційності окремих положень закону про очищення влади у зв'язку з надходженням клопотання від народного депутата Єгора Соболєва щодо відводу семи суддів.

Про це оголосив голова КСУ Юрій Баулін, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У зв'язку з поданим клопотанням представника Верховної Ради України, народного депутата Соболєва Єгора Вікторовича, та зміною законодавства з цього питання, Конституційний суд оголошує перерву для вивчення питання, можливості прийнятності цього клопотання. Про дату розгляду даної справи буде оголошено додатково», - сказав Баулін.

Нагадаємо, під час сьогоднішнього засідання народний депутат та автор законопроекту про люстрацію Єгор Соболєв разом із представником від Кабміну, директором Департаменту Мін'юсту Тетяною Козаченко подали клопотання про відвід Юрія Бауліна та шістьох суддів Конституційного суду від розгляду питання щодо конституційності щодо окремих положень закону про люстрацію.

Автори подання апелювали до того, що голова КСУ Юрій Баулін та шестеро інших суддів самі підпадають під дію закону про люстрацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-