Вибори у Польщі: Опитування прогнозують перемогу партії Качинського

Вибори у Польщі: Опитування прогнозують перемогу партії Качинського

Укрінформ
Соціологічні опитування двох центрів досліджень (CBOS, Millward Brown), оприлюднені за три дні до парламентських виборів в Польщі, прогнозують перемогу опозиційної партії “Право і Справедливість” (PiS) Ярослава Качинського.

Відрив PiS від найближчого переслідувача – правлячої партії “Громадянська платформа” (РО) прем’єр-міністра Еви Копач становить понад 10%, передає власний кореспондент Укрінформу в РП.

Згідно з дослідженням СBOS, 36% поляків планують проголосувати за PiS, а за РО готові віддати свої голоси 25% респондентів У порівнянні з попереднім опитуванням центру, підтримка для партії Качинського зросла на 2%, а для РО настільки ж зменшилася. До Сейму потрапляють також виборчі комітеті Kukiz’15 - 6%, а також “Nowoczesna” (Cучасна – ред.) і Польська селянська партія (PSL) - по 5%.

Водночас, дослідження центру Millward Brown для телеканалу TVN24 засвідчує, що PiS набирає 32%, а PO – 20%. У відповідності до дослідження, “Об’єднана лівиця” здобуває 9%, “Nowoczesna” – 8%, виборчі комітети Kukiz’15 та KORWiN – по 6%, а PSL – 5%.

Парламентські вибори в Польщі відбудуться 25 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-