Прем’єр вимагає негайних «люстраційних» звільнень у податковій

Прем’єр вимагає негайних «люстраційних» звільнень у податковій

Укрінформ
Під закон про люстрацію підпадає 42% центрального апарату Державної фіскальної служби. 

Про це під час засідання Кабміну заявив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За результатами перевірки (Мін'юстом ДФС на виконання закону про очищення влади - ред.), 42% вищого керівництва центрального апарату Державної фіскальної служби мають бути негайно звільненими", - сказав він. Також, за його словами, підлягають звільненню 15% вищого керівництва ДФС в областях. 

Прем’єр  повідомив, що Міністерством юстиції було перевірено 344 особові справи вищого керівництва Державної фіскальної служби - як центрального апарату, так і всіх обласних підрозділів, керівників і заступників керівників і відповідних начальників митниць.

«Відповідно до результатів перевірки, здійсненої Міністерством юстиції України, 42% вищого керівництва центрального апарату ДФС підлягають негайному звільненню. 15% вищого керівництва Державної фіскальної служби в областях також підлягають негайному звільненню», - наголосив Глава Уряду.

«Після завершення перевірки вимагаю від керівника Державної фіскальної служби невідкладно виконати закон про очищення влади і звільнити 42% центрального апарату Державної фіскальної служби і 15% апарату обласних ДФС, як цього вимагає закон», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк наголосив, що це перший крок до формування нової Державної фіскальної служби «за тим самим принципом, за яким ми формуємо Національну поліцію і пропонуємо формувати нові українські суди».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-