Лібералізація візового режиму з ЄС тепер в онлайні

Лібералізація візового режиму з ЄС тепер в онлайні

Укрінформ
В Україні створено електронну систему для онлайн-стеження за ухваленням рішень щодо лібералізації візового режиму з ЄС.

Про це заступник глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків заявив на брифінгу за результатами 13-го засідання Нацради реформ, що проходив в Укрінформі.

"Створено ресурс, де можна відстежувати план виконання дій щодо візової лібералізації. Це онлайн-інструмент, він доступний у режимі загального перегляду. За допомогою нього якраз і виконується вся робота з координації цього плану дій між різними органами влади, а також він дає додаткову інформацію безпосередньо для Міністерства закордонних справ - дуже складну аналітику по кожному відомству, аби дуже швидко приймати рішення, де саме не виконується робота щодо тих завдань, які поставлені щодо візової лібералізації", - наголосив Шимків.

Він також зазначив, що умовами для запровадження безвізового режиму України з ЄС наразі є послаблення валютного регулювання, визначення статусу іноземних представництв, а також створення експортно-страхового агентства.

За словами Шимківа, останнім часом низка країн, які не мають глибокого партнерства з ЄС, "почали розглядати Україну як місце для створення своїх представництв". Зокрема, це потрібно для розвитку їх співпраці з ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-