Латвія теж відгородиться від Росії парканом

Латвія теж відгородиться від Росії парканом

Укрінформ
Латвія готується збудувати паркан на кордоні з Росією 90 км завдовжки.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловскіс, пише "Новая газета".

Повідомляться, що огорожу буде побудовано на окремих ділянках латвійсько-російського кордону, а сам паркан буде укомплектований камерами спостереження і сенсорними системами. На проект облаштування кордону вже виділено 500 тисяч євро, у 2016 році планується виділити ще 3 млн євро.

За словами Клозовскіса, побудувати паркан необхідно для обмеження потоку нелегальних мігрантів, а "не для того, щоб збудувати між Росією і Латвією китайську стіну".

"Нам потрібно створити систему, яка запобігла б можливості (нелегально) перетнути кордон, або хоча б зробити так, щоб у розпорядженні правоохоронних органів) були незаперечні докази цього", — заявив міністр в інтерв'ю BNS.

Він також наголосив, що контролюючи східний кордон Латвії, країна захищає від нелегальних мігрантів також і інших членів Євросоюзу, бо, за словами Козловскіса, "ясно, що жоден із затриманих залишатися в Латвії зовсім не хоче".

Раніше про намір звести огорожу на кордоні з РФ заявляла і Естонія. Прикордонні служби країни готуються встановити на кордоні паркан 108 км завдовжки й 2,5 метра завишки з метою запобігання порушень. Кордон буде посилено охоронятися за допомогою відеокамер і безпілотних літальних апаратів. Роботи з технічного посилення кордону почнуться у 2018 році, їхня загальна вартість становитиме 71 млн євро.

Фото: ves.lv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-