Французьке видавництво почало

Французьке видавництво почало "повертати" Крим Україні

Укрінформ
Французький видавничий дім "Ларус" (Larousse) після офіційного звернення посольства України і заяви речника МЗС почав "повертати" Крим Україні.

Про перші позитивні кроки у цьому контексті свідчать зміни на сайті видавництва, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Франції.

Зокрема, у розділі «Україна» розміщено фактично копію мапи, надрукованої у  соціально-економічному атласі на 2016 рік (яка викликала справедливе обурення українців), але за винятком належності Криму. На мапі офіційного сайту французького видавництва Кримський півострів безроздільно належить Україні.

Нагадаємо, в оновленому виданні соціально-економічного атласу країн світу на 2016 рік видавничого дому «Ларус» на одній із карт зі складу України виключено суверенну її територію - півострів Крим. У цьому зв'язку посол України у Франції Олег Шамшур звернувся з відкритим листом до видавництва, у якому закликав виправити цю «ганебну помилку», яка до того ж суперечить офіційній позиції Франції.

МЗС Франції вкотре підтвердило свою прихильність територіальній цілісності України та заявило, що не визнає незаконну анексію Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-