Яценюк про кредит ЄБРР: Завтра поставимо крапку у цьому питанні

Яценюк про кредит ЄБРР: Завтра поставимо крапку у цьому питанні

Укрінформ
Кабінет міністрів у п'ятницю, 16 жовтня, проведе нараду із західними фінансовими організаціями для врегулювання спірних питань, які є перешкодою для надання Києву доступу до $300 млн кредиту ЄБРР на закачування газу реверсом з Європи.

Про це Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив під час засідання антикризового енергетичного штабу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Завтра у нас буде нарада КМУ зі Світовим банком, ЄБРР, МВФ, з усіма нашими західними кредиторами про отримання 300 млн доларів США на закупівлю природного газу на західному кордоні", - сказав він.

При цьому Яценюк звинуватив Міненерго у затягуванні з вирішенням питання про отримання цих коштів від кредиторів: "Позиція Міністерства енергетики поставила не просто під сумнів, а під підрив отримання 300 млн доларів, які необхідні для України".

"Завтра я проведу відповідну нараду. Поставимо крапку у цьому питанні", - додав глава уряду.

Нагадаємо, ЄБРР так і не підписав кредитну угоду з НАК "Нафтогаз України" на $300 млн для закупівлі Україною європейського газу на поточний опалювальний сезон, однак, зі свого боку, готовий виділити кошти. 30 вересня акціонери Банку проголосували за рішення про виділення Україні кредитних коштів. Гроші повинні були бути направлені на закупівлю Україною європейського газу силами незалежних трейдерів.

Як пояснили пізніше у Міненерго, відомство виступило проти ряду положень плану реструктуризації НАК "Нафтогаз України", запропонованого ЄБРР, що було ключовою умовою отримання кредиту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-