Зубко: MH17 збили російським Буком зі Сніжного

Зубко: MH17 збили російським Буком зі Сніжного

Укрінформ
Боїнг-777-200 авіакомпанії "Малайзійські Авіалінії" був збитий російською ракетою ЗРК "Бук-М1", випущеною з району м. Сніжного, в результаті терористичної атаки з окупованої території підтримуваними Росією бойовиками на Сході України.

Саме таку інформацію містить зміст технічного розслідування, яке вела Рада з безпеки на транспорті Королівства Нідерланди, заявив голови Міжвідомчої комісії з розслідування причин авіакатастрофи MH17 Геннадій Зубко, повідомляє прес-служба Кабміну.

Він зауважив, що підготовлений звіт містить детальний аналіз того, як відбувався політ над територією України і що стало причиною падіння літака.

"Нідерландські фахівці грунтовно проаналізували причини падіння літака, здійснили реконструкцію літака зі знайдених уламків, яка була представлена 10-12 серпня цього року у Нідерландах міжнародним експертам, залученим до розслідування. Ми вдячні всім, хто брав участь у розслідуванні, за конструктивну співпрацю і високо цінуємо їхній професіоналізм", - зазначив урядовець.

Він повідомив, що 14, 15 та 17 жовтня на авіабазі Гілзе-Райен будуть продемонстровані реконструйовані фрагменти літака.

"Зі свого боку Україна також проводила технічне розслідування, результати якого майже повністю збігаються  із результатами нідерландської сторони", - підкреслив Зубко.

"Опублікування звіту про причини катастрофи літака Боїнг-777-200 авіакомпанії "Малайзійські Авіалінії" є першим кроком на шляху забезпечення притягнення до відповідальності усіх осіб, винних у трагедії", - переконаний він.

Наступний крок, за словами Зубка, – завершення кримінального розслідування, яке проводиться Спільною групою з розслідування (Joint Investigation Team) за участю України, Нідерландів, Австралії, Бельгії та Малайзії, і буде завершено на початку 2016 року".

Віце-прем'єр нагадав, що у технічному розслідуванні брали участь представники України, Нідерландів, Малайзії, Австралії, Росії, США, Бельгії, Великої Британії, а також ІКАО.

"Україна всіляко сприяла проведенню розслідування: надала нідерландській стороні усі наявні матеріали, інформацію про переговори українських диспетчерів з екіпажем літака, сприяла в отриманні доступу до місця падіння літака. Ми також надали записи переговорів диспетчерів у ті періоди, коли над окупованою територією було збито українські літаки", - розповів він.

"Ми забезпечили безпечну роботу спеціальних груп з розслідування авіакатастрофи, створивши у Харкові інформаційно-координаційний штаб по роботі з рідними загиблих пасажирів, облаштувавши спеціальні місця для зберігання уламків літака, а також транспортування цих уламків та тіл загиблих", - поінформував Зубко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-