Нідерланди презентували звіт щодо катастрофи МН17

Нідерланди презентували звіт щодо катастрофи МН17

Відео
Укрінформ
Боїнг МН17 був збитий внаслідок ураження боєголовкою 9N314M, запущеною із системи Бук з території на сході України.

Про це під час презентації фінального звіту щодо причин катастрофи повідомив глава Ради з питань безпеки Нідерландів Тібе Йоустра.

"МН17 був збитий через детонацію боєголовки з лівого боку повітряного судна. Боєголовка була доставлена системою БУК", - сказав він.

"О 13.20 боєголовка 9N314M була запущена з системи БУК з 320 км зони Східної України", - зазначили у Радбезі.

Слідство встановило, що боєголовка 9N314M здетонувала з лівого боку над кабіною пілота. Передня частина літака була вражена сотнею осколків. " У результаті ураження троє членів екіпажу загинули. Літак розвалився в повітрі", - повідомили у Радбезі, зазначивши, що для встановлення точного місця запуску ракети необхідно провести додаткові експертизи.

Як відзначив Йоустра, ніхто не усвідомлював справжньої небезпеки для цивільної авіації при перельотах над східною частиною України.

"Ніхто не думав, що цивільна авіація є в зоні ризику. 61 оператор з 32 країн здійснювали польоти над Східною Україною. Всі думали, що це безпечно. Допоки повітряний простір не був закритий 17 липня, цей літак (Боїнг рейса МН17 - ред.) був одним із 160 рейсів в тій частині», - сказав він.

Нагадаємо, Рада з питань безпеки Нідерландів 15 місяців займалася встановленням причин катастрофи Боїнга МН17. Тоді загинули 298 осіб. Більшість жертв були громадянами Нідерландів.

Коли Боїнг рейсу МН17 був збитий та зник з радарів, в небі недалеко від нього знаходилися ще три літаки.

 «У момент, коли літак був збитий у зоні, у безпосередній близькості до нього знаходилися ще три літаки комерційних рейсів», - заявив Йоустра.

Доповідач також наголосив, що українська сторона вважала недостатніми причини для закриття повітряного простору над Східною Україною, хоча й збільшила висоту польотів.

"Ми дійшли висновку, що, проте, в якості запобіжного заходу, було достатньо підстав для закриття повітряного простору над східною частиною своєї країни", - наголосив Йоустра.

Фото реконструкції тут.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-