Газпром і Нафтогаз підписали газовий договір

Газпром і Нафтогаз підписали газовий договір

Укрінформ
Російський «Газпром» та український «Нафтогаз України»  підписали двосторонній договір на постачання газу.

Про це на брифінгу у Кабінеті Міністрів України сказав міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Переведення коштів Газпрому та постачання газу здійснюється у рамках двостороннього договору (між російським Газпромом та українським Нафтогазом, - ред.). Він був підписаний», - сказав міністр, водночас не уточнив, якого числа відбулося підписання.

Міністр переконаний, що Україна поки що не зможе безпроблемно пройти опалювальний сезон без поставок блакитного палива з Росії. Водночас у Міненерго очікують найближчим часом скорочувати такі поставки, а то і відмовитися від них повністю.

«Ми надіємося, що на наступний рік нам буде легше проходити зиму і ми, можливо, зможемо її пройти без російського газу. Енергоефективні заходи проводяться, однак їх поки що недостатньо. Також внутрішній видобуток не виріс», - додав міністр.

Нагадаємо, наприкінці вересня договір на постачання російського газу був погоджений, разом з тим підписання договору між Газпромом та українським Нафтогазом не відбулося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-