Гройсман не виключає, що бюджет піде

Гройсман не виключає, що бюджет піде "пакетом" з податковою реформою

Укрінформ
Голова ВР Володимир Гройсман переконаний у необхідності реформування податкової системи країни і не виключає "пакетного" голосування за відповідні законопроекти та Державний бюджет на наступний рік.

Про це він заявив в інтерв'ю телеканалу "Рада".

"Важливо, щоб податки були помірними, важливо, щоб податки сплачували, і важливо, щоб система оподаткування була незмінною. Якщо нам вдасться знайти розуміння, якою має бути система (податкова - ред.) в наступному році, це може бути "пакетним" голосуванням нової системи і бюджету. Якщо не вдасться, то все рівно треба працювати над бюджетом, визначати соціальні показники та стандарти", - сказав спікер.

Водночас він нагадав, що 5 жовтня доручив парламентському Комітету з питань бюджету спільно з Міністерством фінансів розпочати «серйозну роботу» з підготовки бюджету і внесення його на розгляд парламенту.

"Дуже добре, що ми прийняли бюджетну децентралізацію, яка дає змогу місцевим бюджетам затверджувати власні бюджети ще без затвердження Державного бюджету. Але тут важливо, щоб у проекті Держбюджету на наступний рік були передбачені всі відповідні показники для місцевих бюджетів, тоді вони (органи місцевого самоврядування - ред.) зможуть їх (місцеві бюджети - ред.) затвердити", - підкреслив Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-