Лисенко: Зброя поки відводиться, все залежить від зустрічі у Мінську

Лисенко: Зброя поки відводиться, все залежить від зустрічі у Мінську

Укрінформ
Відведення танків, артилерійських гармат калібром до 100 мм і мінометів калібром до 120 мм поки продовжується відповідно до погодженого графіку. 

Однак подальша доля цього процесу залежить від результатів сьогоднішньої зустрічі Трьохсторонньої контактної групи у Мінську.

Про це на брифінгу сказав речник Адміністрації Президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Через те, що відбувалася ця зухвала провокація, було терміново скликано засідання Трьохсторонньої контактної групи для обговорення цього інциденту і вироблення практичних заходів для того, щоб подібний інцидент не відбувся у подальшому. Що стосується відведення озброєння, то на сьогоднішній день процес відводу продовжується", - зазначив Лисенко, коментуючи обстріл бойовиками підрозділу ЗСУ в районі Троїцького на Донеччині.

За його словами, саме сьогодні відбувається верифікація за участю представників ОБСЄ вже відведених озброєнь на майданчиках, де воно зберігається. "І якщо буде прийнято рішення продовжувати відвід озброєння, а це буде залежати від рішення сьогоднішньої Трьохсторонньої контактної групи, то відвід буде продовжуватися відповідно до графіка, складеного у Генеральному штабі", - підкреслив речник.

Він наголосив, що поки не прийнято рішення про припинення виконання Мінських домовленостей. "Цей інцидент буде розбиратися на найвищих рівнях. І ми будемо домагатися того, щоб подібні інциденти не траплялися". Лисенко додав, що вчорашній інцидент кваліфікований як провокація: "Він не мав масового наступального характеру".

Лисенко повідомив, що у результаті обстрілу з ПТРК під Троїцьким поранення отримали один військовослужбовець ЗСУ та троє військовослужбовців Державної спеціальної служби транспорту.

Водночас на інших ділянках фронту вчора було спокійно. "Режим тиші дотримувався", - заявив речник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-