США не збираються ділитися розвідданими з РФ по Сирії

США не збираються ділитися розвідданими з РФ по Сирії

Укрінформ
Сполучені Штати не мають наміру ділитися з Росією розвідувальними даними для проведення операцій в Сирії через різницю в поглядах на ситуацію в країні.

Про це зазначив у середу під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Як можна ділитися розвідувальними даними, якщо ми не поділяємо базових поглядів на те, що відбувається в Сирії? Ми навіть близько не підійшли до того, щоб мати загальні принципи", - зауважив представник Держдепу.

Він підкреслив, що Росія публічно заявила про свою мету перебування в Сирії як боротьбу з "Ісламською державою". Але, за його словами, "те, по яких цілях вони (росіяни – ред.) завдають ударів, насправді не підтверджує їхніх слів".

Водночас Крібі спростував інформацію про начебто введення безпольотної зони в Сирії.

"На сьогодні немає рішення вводити безпольотну зону. Ми вже говорили, що існує багато складнощів з її введенням", - зауважив представник держдепу.

Коментуючи інформацію про ракетний удар Росії з Каспійського моря, Кірбі наголосив, що позиція США в цьому контексті залишається такою ж, як і відносно удраів російської авіації.

"Якщо вони спрямовані не проти ІДІЛ, як це мало підтвердження в більшості випадків, такі дії лише поглиблять конфлікт в країні та підвищать напруженість у регіоні", - зауважив речник зовнішньополітичного відомства США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-