У Парижі підтвердили, що вибори на Донбасі відбудуться після відводу військ - АП

У Парижі підтвердили, що вибори на Донбасі відбудуться після відводу військ - АП

Укрінформ
На переговорах у Парижі було підкреслено, що вибори на Донбасі відбудуться лише після виведення з його території незаконних збройних формувань, військової техніки, а також бойовиків і найманців.

Про це заявив під час брифінгу у Києві заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Було чітко домовлено, що треба розпочати довгоочікуване виведення усіх формувань, техніки, військових сил і засобів з території Донбасу. І було чітко констатовано і підтримано нашими партнерами, що ця територія має бути очищена від зброї і озброєних осіб. Це одна з ключових умов проведення вільних і демократичних виборів на Донбасі", -  сказав Єлісєєв.

Крім того, за його словами, позачергові місцеві вибори на Донбасі мають відбутися відповідно до українського законодавства на основі стандартів ОБСЄ та під моніторингом ОБСЄ/БДІПЛ (Бюро демократичних інституцій і прав людини).

Єлісєєв наголосив, що новий закон про місцеві вибори має враховувати особливості Донбасу. Слід забезпечити голосування тимчасово переміщених осіб, рівний доступ до цих територій українських ЗМІ, можливість агітації кандидатів, повну участь усіх українських партій у виборчому процесі, зазначив він.

Обговорення особливостей проведення місцевих виборів на Донбасі відбудеться вже завтра в рамках чергового засідання Тристоронньої контактної групи.

Заступник глави АПУ також наголосив, що виведення російських військ з території Донбасу є безумовним і має розпочатися найближчим часом.

“Ми розраховуємо з того, що виведення має починатися вже найближчим часом. Якщо цей пункт не буде виконуватися, буде слідувати відповідальність", - заявив Єлісєєв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-