Україна має значні шанси потрапити в Радбез ООН - Сергеєв

Україна має значні шанси потрапити в Радбез ООН - Сергеєв

Укрінформ
Україна має значні шанси потрапити до Ради безпеки ООН як непостійний член та вже має достатньо письмових підтримок, а також усні перед таємним голосуванням, що відбудеться 15 жовтня.

Про це в коментарі Укрінформу розповів Постійний представник України при ООН посол Юрій Сергеєв.

"Ми відчуваємо, що у нас є достатньо широка підтримка в ООН, втім все-одно продовжуємо інтенсивно працювати. Зустрічаємося з делегаціями та намагаємося не просто розповісти про свої позиції, про те, що ми збираємося робити в Раді Безпеки, але також цікавимося їхніми проблемами, які будемо вирішувати, коли нас оберуть", - зазначив посол.

Наприклад, важливим питанням на сьогодні є безпека малих острівних держав. "Про це навіть зазначив Президент України під час промови на Генасамблеї. Ми знайшли багато тем, у яких ми можемо бути корисними, і нас за це підтримують", - розповів постпред України.

Коментуючи процедурні питання, Сергеєв уточнив, що напередодні виборів кожна країна-кандидат заручається підтримкою з боку інших членів Організації. Це може бути оформлено у письмовій формі, або усно. "Письмових підтримок у нас вже достатньо, крім того маємо усні. Ми абсолютно розраховуємо на гарну якість (голосування - ред.)", - зауважив Сергеєв.

Як відомо, вибори в РБ ООН відбудуться 15 жовтня. Для того, щоби стати непостійним членом Радбезу, треба набрати дві третини голосів. Тобто, якщо в залі будуть присутні всі 193 країни, то Україні необхідна підтримка щонайменше 129. Голосування відбуватиметься за таємною процедурою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-