"Молода команда" Черновецького знову рветься в Київраду

Укрінформ
До Київради намагаються повернутися колишні представники "молодої команди" Леоніда Черновецького, яких прихистили в своїх виборчих списках різні партії.

Про це пише 13 травня газета "Україна молода".

"Та сама команда" - це, звісно, найгірше, що могло б трапитися з Києвом. І якби її представники концентрувалися в одному місці (читай: списку), впоратися з ними було б значно простіше. Але вони, як бачимо, подекуди мімікрували під членів інших команд", - зазначає видання.

Серед таких "перевертнів" у статті перераховуються вже знайомі киянам імена. Наприклад, Людмила Качурова - соратниця екс-заступниці мера Ірени Кільчицької і колишня очільниця столичного главку з охорони здоров'я (фігурант раніше порушеної проти неї кримінальної справи); Алла Шлапак - екс-радниця Черновецького; Олександр Пабат - колишній керівник фракції "Громадський актив Києва", що співпрацювала з провладною більшістю Київради ; Сергій Кримчак - секретар "земельної" комісії Київради та інші.

"Веде в депутати "УДАР" і Ігоря Баленка, чоловіка співачки Асії Ахат і власника мережі магазинів "Фуршет", відомого не лише своїм бізнесом, а й тим широким колом політичних партій, де пан Баленко встиг "засвітитися". Почавши з Блоку Литвина, він перейшов до "Громадського активу Києва", згодом опинився у "Фронті змін", а вже потім - в "УДАРі" Віталія Кличка. Прикметно, що по 5-му одномандатному округу Києва балотується син Баленка Артур, тоді як батько сімейства йде по округу №13", - пише газета.

Киянам пропонують голосувати й за кандидатів із нових проектів, які вперше беруть участь у виборах Київради. До таких належить партія "Права воля". Але, як зауважує видання з посиланням на політолога Тараса Березовця, є підстави вважати, що "Права воля" - це той самий "ГАК" із більшості Черновецького. Щодо партії львівського мера Андрія Садового "Самопоміч", то її список рясніє іменами відомих бізнесменів, серед яких Сергій Гусовський (власник мережі ресторанів), Андрій Логвин (один із засновників інтернет-магазину "ModnaKasta") і Максим Гапчук (фінансовий директор страхової компанії "Княжа").

"Це вельми некорисно для партій-реципієнтів. Рано чи пізно вони це усвідомлять, хоч зараз значно важливішим є те, аби в тому, "хто є хто", розібралися самі кияни", - резюмує "Україна молода".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-