Олланд усе-таки чекає на Путіна у Нормандії

Укрінформ
Президент Франції Франсуа Олланд заявив, що він все-таки чекає свого російського колегу Володимира Путіна 6 червня на церемонії відзначення 70-ї річниці висадки союзників у Нормандії, оскільки ніколи не забуде внеску російського народу у боротьбу з нацистами.

Про це він сказав в ефірі державного телеканалу France 2, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У нас можуть бути розбіжності з Путіним, але я не забув і ніколи не забуду, що російський народ віддав мільйони життів під час Другої світової війни», - пояснив він мотив для запрошення Путіна в урочистій церемонії в Нормандії за участю лідерів багатьох держав.

За словами президента Франції, Путіна запрошують «як представника російського народу». «Щойно я привітав ветеранів і серед них були ветерани радянської армії. Я сказав їм, що щасливий, що вони можуть бути тут присутні сьогодні», - сказав Олланд, розповідаючи про офіційну церемонію з нагоди закінчення Другої світової, яка відбулася біля Тріумфальної арки у Парижі.

Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан також заявив у четвер, що участь Путіна в урочистостях 6 червня буде цілком логічною. На думку міністра, висадка союзників у Нормандії не вдалася б, якби не існувало Східного фронту. «Якби Путін не приїхав, то це було б образою для всіх загиблих», - додав він.

Нагадаємо, що у зв'язку з російською агресією проти України лідери найбільш розвинених країн скасували саміт G8 у Сочі і замінили його на зустріч вищого рівня у форматі G7, запланувавши її на 4-5 червня в Брюсселі, якраз перед святкуванням висадки союзників в Нормандії.

Крім того, французька влада скасувала візит Володимира Путіна до Франції, який планувався на 23 квітня для участі в офіційній церемонії вшанування пам'яті загиблих у роки Першої світової війни солдатів російського експедиційного корпусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-