Політолог розповів про зв'язок Корчинського з Росією

Політолог розповів про зв'язок Корчинського з Росією

Укрінформ
Організатор недільних подій біля Адміністрації Президента лідер радикальної організації "Братство" Дмитро Корчинський був пов'язаний з низкою шовіністичних організацій Росії, має зв'язки з російським керівництвом, і в цьому світлі вищезагдана насильницька акція "цілком логічна".

Про це на прес-конференції в Укрінформі у понеділок заявив політолог, доцент кафедри політології Національного університету "Києво-Могилянська академія" Андреас Умланд.

"Дмитро Корчинський був певний час пов'язаний з "Міжнародним євразійським рухом" Олександра Дугіна, який є одним з найзапекліших українофобів у Росії і у своїй книзі "Основы геополитики" однозначно пропонував розділити Україну. Корчинський входив до вищої ради цього "Міжнародного євразійського руху", він також виступав у таборі "Селигер" (російського молодіжного) руху "Наши". Тобто він явно має зв'язки з російським керівництвом, і в деякому розумінні його вчорашня акція цілком логічна", - сказав Умланд.

З огляду на політичне минуле Корчинського політолог висловив подив, що багато українських ЗМІ досить часто надають лідеру "Братства" трибуну для виступів.

Як повідомляло МВС, до правопорушень біля Адміністрації Президента України причетні понад 300 радикально налаштованих членів організації «Братство», які діяли під наглядом Дмитра Корчинського. Вони закидали міліціонерів камінням, фаєрами та димовими гранатами.

На офіційному сайті "Братства" досі висить заклик до повстання, а всіх, хто закликає не піддаватися на провокації та не чинити опору, в організації називають "провокаторами від влади".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-