Україна дожене Європу за кількістю виправдувальних вироків - регіонал

Укрінформ
Із ухваленням нового Кримінального процесуального кодексу в Україні кількість виправдувальних вироків досягне європейського показника

Із ухваленням нового Кримінального процесуального кодексу в Україні кількість виправдувальних вироків досягне європейського показника.

Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник, повідомляє прес-служба ПР.

«Ухвалення нового КПК дозволить нашій державі суттєво збільшити кількість виправдувальних вироків. На сьогодні їх показник в Україні коливається в межах 0,2%, тоді як у сталінський період відповідні показники досягали 10%, а за часів царської Росії - взагалі 40%", - зазначив Олійник.

За його словами, середній показник виправдувальних вироків у Європі становить 25-30%. "Ми будемо виходити саме на цей показник. Відповідно до нового КПК суд зможе ухвалити лише два вироки - виправдувальний або обвинувальний", - додав він.

Олійник нагадав, що сьогодні суд має право направити справу також на додаткове розслідування. "За новим КПК, якщо треба щось дослідити, то судді не "футболитимуть" справу, не мордуватимуть особу, яка притягається до відповідальності, а прийматимуть рішення по суті", - сказав нардеп.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-