Луценко задоволений рішенням Регламентного комітету щодо Розенблата

Луценко задоволений рішенням Регламентного комітету щодо Розенблата

Укрінформ
Генпрокурор Юрій Луценко задоволений, що Регламентний комітет визнав достатніми й обгрунтованими подання на притягнення нардепа Борислава Розенблата до кримінальної відповідальності, затримання і арешт.

Про це він сказав журналістам, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"По сьогоднішньому рішенню ми не просто задоволені, ми найбільше задоволені з усіх попередніх задоволень", - сказав Луценко.

На його думку, рішення комітету пов'язане із тим, що інкриміновані Розенблату правопорушення були найбільш зухвалим нехтуванням законів серед усіх подань ГПУ на народних депутатів.

"Так, те, що він вчиняв, було найбільш масштабним, найбільш цинічним і найбільш демонстративним нехтуванням законом, Конституцією, своєю присягою на вірність державі", - заявив Луценко.

Читайте також: Регламентний комітет визнав обгрунтованими подання на Розенблата

Він висловив сподівання, що наступного тижня парламент розгляне подання ГПУ на всіх шістьох депутатів і зніме з них недоторканність.

Як повідомлялось, 21 червня генпрокурор Юрій Луценко повідомив про внесення подань до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Борислава Розенблата, в діях якого вбачаються ознаки зловживання впливом та хабарництва на загальну суму 280 тис. дол.

Розенблат заперечує вчинення інкримінованих йому злочинів.

Комітет Верховної Ради з питань регламенту та організації діяльності парламенту сьогодні визнав достатніми й обгрунтованими подання Генпрокуратури щодо Розенблата.

Однак раніше цей же комітет визнав недостатньо обгрунтованими подання ГПУ стосовно депутатів Євгена Дейдея (фракція "Народний Фронт"), Олеся Довгого (депутатська група "Воля народу"), Максима Полякова (фракція "Народний фронт"), Андрія Лозового від Радикальної партії.

Комітет також має дати висновок щодо подань на депутата від Опозиційного блоку Михайла Добкіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-