Регламентному комітету показали фільм про корупцію Розенблата

Регламентному комітету показали фільм про корупцію Розенблата

Відео
Укрінформ
На засіданні Регламентного комітету Верховної Ради продемонстрували відео, яке, за твердженням генпрокурора Юрія Луценка, є доказом хабарництва депутата Борислава Розенблата. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, на відео, знятому прихованою камерою у ресторані, чути, як Розенблат розмовляє з агентом правоохоронців "Катериною", вони домовляються щодо сприяння нелегальному видобутку бурштину, внесення правок до відповідного законопроекту. Розенблат називає у розмовах різні суми, які йому має дати "Катерина". Голос за кадром повідомляв, що "Катерина" передавала Розенблату ці суми, при цьому як безпосередньо Розенблату, так і через посередників, зокрема охоронця нардепа. Голос за кадром також повідомляє, що було встановлено причетність депутата до незаконного видобутку і збуту бурштину, впливу на місцеві виборчі процеси.

Читайте також: ГПУ порушила справи за заявами Полякова і Розенблата про "провокацію хабара"

Генпрокурор після демонстрації відео зазначив, що воно підтверджує необхідність надання згоди ВР не тільки на притягнення до кримінальної відповідальності, а й арешту Розенблата.

"Думаю, що дані епізоди абсолютно чітко показують наявність підстав для внесення подання не тільки щодо згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, але і затримання та арешту нардепа Розенблата за статтями "зловживання впливом" та "отримання хабара", - сказав Луценко.

Він додав, що, як видно з оперативного відео, Розенблат має серйозний вплив не лише на депутатський корпус, а й на інші гілки влади, зокрема судову. "Також має фінансову можливість не тільки покинути, а й проживати за територією України. Його родина володіє рядом іноземних компаній, що також може сприяти його перебуванню за кордоном у разі втечі", - сказав генпрокурор.

Відповідне відео оприлюднене на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у Facebook.

Як повідомлялося, напередодні засідання Регламентного комітету генпрокурор Луценко заявив, що сьогодні на засіданні Регламентного комітету продемонструють відеодоказ хабарництва Розенблата.

21 червня Луценко повідомив, що вніс подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Розенблата, в діях якого вбачаються ознаки зловживання впливом та хабарництва на загальну суму 280 тис. дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-