Посли країн G7 закликають Раду ухвалити пенсійну реформу до канікул

Посли країн G7 закликають Раду ухвалити пенсійну реформу до канікул

Заява
Укрінформ
Посли країн "Великої сімки" рішуче підтримують запропоновану урядом пенсійну реформу і закликають Верховну Раду України ухвалити відповідний законопроект на пленарному засіданні наступного тижня.

Про це йдеться у заяві послів "Великої сімки" на підтримку пенсійної реформи в Україні.

"Ми, посли "Великої сімки", хотіли б висловити нашу рішучу підтримку плану пенсійної реформи, запропонованого українським урядом, і ми закликаємо Раду ухвалити без затримок відповідне законодавство на своєму пленарному засіданні наступного тижня", - йдеться у документі.

Дипломати зауважили, що пенсійна реформа є одним з найбільших викликів для будь-якого уряду, і відзначили "політичну мужність та далекоглядність", з якими керівництво України втілює давно назрілу реформу.

Читайте також: Пенсії переглядатимуться автоматично залежно від інфляції - Гройсман

Як зазначається в заяві, на сьогодні пенсіонери становлять понад чверть населення України, середній розмір пенсій є надзвичайно низьким, при цьому витрати на пенсії в Україні - 11% ВВП - є одними з найвищих у Європі. "Така невідповідність свідчить про необхідність відновити належний соціальний договір між державою та її громадянами, а також швидко ухвалити пенсійну реформу, яка підвищує справедливість, передбачуваність та стійкість системи. Ми вважаємо, що запропонована урядом пенсійна реформа, розроблена у тісній співпраці з МВФ та Світовим банком, відповідає цим цілям", - акцентується в заяві.

Посли країн G7 зазначають, що законопроект передбачає прозорішу та справедливішу формулу нарахування пенсій, яка тісніше пов'язує пенсійні виплати з пенсійними внесками та вдосконалює відповідність пенсій. Окрім того, реформа встановлює гнучкий пенсійний вік, прив'язаний до тривалості офіційного стажу роботи особи, а також стимулює участь у системі. Запропонована реформа сприятиме також економії бюджету шляхом удосконалення обліку та стабільності Пенсійного Фонду та державного бюджету України в цілому, вважають дипломати.

"Зараз відповідальність усіх обраних парламентаріїв полягає в тому, щоб забезпечити схвалення та впровадження цієї реформи, створюючи краще майбутнє для нинішнього та майбутніх поколінь України", - підсумували посли G7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-