Українська діаспора в США привітала позицію Трампа проти агресії Росії

Українська діаспора в США привітала позицію Трампа проти агресії Росії

Укрінформ
Український конгресовий комітет Америки (УККА) привітав тверду позицію, озвучену президентом США Дональдом Трампом під час візиту до Польщі, у якій він закликав Росію припинити свою дестабілізуючу діяльність в Україні та інших країнах, а також підтвердив прихильність США ст. 5 Північноатлантичного договору.

Про це йдеться в поширені й четвер офіційній заяві Комітету, текст якої має у своєму розпорядженні Укрінформ.

"УККА, найбільше представництво серед американців українського походження, вітає нинішнє визнання президентом Трампом, що Росія спрямовує свої дії проти України", - підкреслюється в документі.

При цьому Комітет також позитивно оцінив досягнуту домовленість між Вашингтоном і Варшавою розмістити в Польщі вісім комплексів протиракетної оборони "Patriot" до кінця нинішнього року.

В п'ятницю відбудеться перша зустріч президентів Трампа й Путіна у Гамбурзі, де українське питання також стоятиме на порядку денному, нагадується в заяві.

Читайте також: Українська діаспора в США підключилася до просування санкцій проти РФ у Конгресі

"Вітаючи рішення надіслати оборонні озброєння Польщі, ми знову закликаємо Сполучені Штати надати Україні оборонні озброєння, обладнання та забезпечити підготовку, відповідно до вже давно ухваленого рішення Конгресу з метою протистояння російському наступу та відновлення суверенітету й територіальної цілісності України", - наголосили в УККА.

Демократично налаштовані країн Східної Європи, в тому числі країни Україна, Польща, Грузія, Литва, Естонія й Латвія заслуговують на допомогу в модернізації їхніх збройних сил, підкреслюється в документі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-