Денісова розказала про

Денісова розказала про "українську декларацію" ПАЧЕС

Укрінформ
Парламентська Асамблея ЧЕС у Декларації з нагоди 25-річчя підтвердила, що повага до суверенітету та територіальної цілісності України є одним із принципів організації.

Про це повідомила керівник української делегації у ПАЧЕС Людмила Денісова.

"Оскільки у Декларації враховані поправки нашої делегації, її ухвалення - це ще один крок до засудження російської агресії щодо України. Зокрема, у тексті документа зазначено, що дії країн-учасниць ЧЕС мають бути засновані на традиції взаємної дружби та поваги суверенітету, територіальної цілісності та недоторканності кордонів країн-членів", - цитує Денісову прес-служба "Народного фронту".

Читайте також: Українська делегація не дала РФ протягнути "депутата" від Криму до ПАЧЕС

Керівник української делегації поінформувала, що за прийняття Декларації проголосували 44 члени Асамблеї та 10 національних делегацій, а проти - лише 9 членів та 2 делегації.

Денісова також додала, що Росія та Вірменія не підтримали прийняття документа, а з ініціативи вірменської делегації для його ухвалення була застосована процедура подвійної більшості, згідно з якою необхідна підтримка не менше половини національних делегацій Асамблеї та більшості всіх її членів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-