Законопроект про реінтеграцію Донбасу представлять іноземним партнерам - Порошенко

Законопроект про реінтеграцію Донбасу представлять іноземним партнерам - Порошенко

Укрінформ
Законопроект про деокупацію і реінтеграцію Донбасу, який наразі розробляється робочою групою народних депутатів, пройде громадське обговорення і буде також представлений іноземним партнерам України.

Про це заявив журналістам у Вашингтоні Президент України Петро Порошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми на сьогоднішній день розробляємо законопроект (про деокупацію та реінтеграцію Донбасу - ред.). Я хотів би наголосити, що у нас буде громадське обговорення, мають бути враховані більшість точок зору на сьогоднішній день, і,  безумовно, він буде представлений нашим іноземним партнерам", - сказав Порошенко.

Також Порошенко заявив журналістам, що президент США Дональд Трамп запевнив його, що санкції проти РФ зберігатимуться до припинення анексії Криму та збройної агресії на Донбасі.

“Очевидно", - відповів Порошенко на запитання, чи прозвучали з боку Трампа відповідні запевнення про збереження санкцій проти РФ, допоки триває анексія та агресія. 

Президент України вказав на те, що США навпаки постійно запроваджують нові санкції проти Росії. “Я бачу позицію США як твердого та надійного стратегічного партнера України”, - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, представник Президента у Верховній Раді, народний депутат Ірина Луценко заявила, що основні тези законопроекту про деокупацію Донбасу належать Президенту України Петру Порошенку, у складі робочої групи працюють близько 20 народних депутатів від коаліції, а до роботи над законопроектом також залучено РНБО. Луценко зазначила, що наразі консультації робочої групи щодо законопроекту ще тривають, і він буде презентований на засіданні Мінської групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-