Україна і США мають потенціал для розвитку енергетичної співраці - Порошенко

Україна і США мають потенціал для розвитку енергетичної співраці - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко впевнений, що Україна і США мають значний потенціал для подальшого розвитку взаємовигідного співробітництва в енергетичній сфері.

Про це він сказав під час зустрічі з міністром енергетики США Ріком Перрі, повідомляє прес-служба глави держави.

“Глава держави відзначив значний потенціал для подальшого розвитку взаємовигідного співробітництва між Україною та США в енергетичній сфері та привітав активний інтерес до України з боку американських енергетичних компаній”, - йдеться в повідомленні.

Президент також висловив вдячність американській стороні за значну практичну допомогу у зміцненні енергетичної безпеки України та відзначив зацікавленість у ширшому залученні до нашої країни сучасних американських технологій та передового досвіду у сфері енергетики.

Крім того, у ході зустрічі були обговорені питання реалізації спільних проектів у атомній енергетиці, галузі видобутку енергоносіїв в Україні, а також можливості постачання альтернативних видів палива, зокрема зрідженого газу із США.

“Також була обговорена тематика зміцнення європейської енергетичної безпеки, зокрема у контексті можливостей модернізації і розвитку транзитних потужностей України та реалізації нових європейських транспортно-енергетичних проектів”, - йдеться в повідомленні.

У свою чергу міністр енергетики США відзначив потенціал України і порівняв її значення для Європи зі штатом Техас для США.

Також сторони підтвердили спільну позицію щодо загрози проекту «Північний потік-2» для енергетичної безпеки як України, так і Європи.

Крім того, за даними прес-служби, міністр енергетики прийняв запрошення Президента Порошенка відвідати Україну найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-