Розстріл Майдану: Луценко пояснив, чому справа проти Януковича досі не в суді

Розстріл Майдану: Луценко пояснив, чому справа проти Януковича досі не в суді

Укрінформ
Справу за обвинуваченням екс-президента Віктора Януковича і екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка в організації розстрілів на Майдані направлять до суду відразу після винесення вироку у справі за обвинуваченням Януковича у держзраді.

Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко під час звіту у Верховній Раді, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я добре розумію вимогу народу, народних депутатів і також маю особисте бажання бачити на лаві підсудних організаторів безчинств проти мирних демонстрантів Майдану. Тому за інформацією, яку мені надають слідчі і прокурори у провадженні, я можу повідомити, що справа по пред'явленню обвинувального акту Януковичу і Захарченку за організації безчинств на Майдані проти мирних демонстрантів буде скеровано до суду одразу після розгляду справи про держзраду Януковича", - сказав Луценко.

Він уточнив, що якщо проти однієї особи до суду подається 2 справи, то вони мають об'єднуватися в одну, і "щоб не затягувати час, ми спочатку дочекаємося справедливого вироку по держзраді Януковича і наступного ж тижня буде наступне подання по Майдану".

"Ми будемо йти крок за кроком, справа за справою, по усьому, що накоїла мафія Януковича, і це не буде швидко", - резюмував генпрокурор.

Як повідомлялося, ГПУ, зокрема, розслідує кримінальне провадження за підозрою Януковича у створенні злочинної організації та вчиненні в її складі тяжких та особливо тяжких злочинів, внаслідок чого у період січня-лютого 2014 року заподіяно смерть 78 особам та спричинено вогнепальні поранення понад 180 особам. У цьому провадженні Януковича оголошено в розшук, судом надано дозвіл на його затримання і доставку в суд для обрання запобіжного заходу.

Водночас на сьогодні Оболонський райсуд Києва вже розглядає справу за обвинувачення Януковича у держзраді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-