Гройсман сказав, коли Україна зможе перейти до накопичувальної пенсії

Гройсман сказав, коли Україна зможе перейти до накопичувальної пенсії

Укрінформ
Говорити про запровадження в Україні накопичувальної системи можна буде тільки після того, як вдасться реформувати солідарну.

Про це Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сказав у вечірньому ефірі ICTV в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коли ми побудуємо солідарну систему, яка буде прогнозованою та беззбитковою, тоді ми зможемо переходити до накопичувальної системи. Я знаю, що у парламенті є багато ідей щодо цієї реформи», - сказав Гройсман.

За його словами, зараз головним завданням є зміна саме солідарної системи, і розрахунки Кабміну показують, що зробити її бездефіцитною цілком реально.

«До речі, нікого не слухайте, бо ми ні на один місяць не підвищуємо пенсійний вік, тому що це є принциповим для нас. Бо зараз, я чую, вже розповідають, що через страховий стаж ми хочемо підвищити вік. Це неправда», - наголосив глава уряду.

Прем'єр-міністр України зазначив, що відтерміновувати проведення пенсійної реформи наразі вже неможливо.

«Я знаю, що вже у листопаді пенсіонерам нарахують нові пенсії. І зараз є різниця між тими політичними силами, які дійсно підтримують інтереси людей та можуть ухвалювати рішення та тими, хто завжди паразитував на людській біді, на проблемах з однією метою – на цьому, як правило виїжджають на виборах… Я не пам’ятаю випадку, коли без наближення виборів уряд виходив з ініціативою проведення справедливої пенсійної реформи, яка дасть можливість людям відчути, що зміни відбуваються», - сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-