Гройсман розраховує на поглиблення співпраці з Ізраїлем

Гройсман розраховує на поглиблення співпраці з Ізраїлем

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир  Гройсман розраховує на поглиблення співпраці між Україною та Ізраїлем у багатьох сферах.

Про це він заявив під час зустрічі зі спікером Кнесету Юелем Едельштейном, повідомляє Урядовий портал.

"Україна – дружня держава відносно Ізраїлю. Ізраїль – наш стратегічний партнер. Переконаний, що ми будемо поглиблювати співробітництво у багатьох сферах. Хороший діалог на рівні парламенту, Прем’єр-міністра – і я переконаний, що ми можемо отримати хороше співробітництво у майбутньому", – наголосив глава українського уряду.

Зазначається, що сторони висловили задоволення активною динамікою розвитку політичного діалогу між Україною та Ізраїлем, зокрема, високим рівнем міжпарламентської взаємодії та взаєморозуміння, та виступили за поглиблення міжпарламентського співробітництва та виведення його "на більш прагматичний рівень".

Прем’єр-міністр України також відзначив важливість взаємних візитів політиків країн для активізації політичного співробітництва та подякував спікеру Кнесету за візит до України у листопаді 2016 року та віце-спікеру Кнесету – за візит у рамках вшанування 75-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Коментуючи свій візит до Ізраїлю, Гройсман зауважив, що в його рамках уже провів зустрічі із прем’єр-міністром та президентом держави, також було підписано низку документів щодо двостороннього співробітництва у сферах охорони здоров'я, співробітництва митних адміністрацій, запобігання надзвичайним ситуаціям, працевлаштування працівників. Одним з найважливіших питань на порядку денному – питання прискорення підписання Угоди про створення зони вільної торгівлі, наголосив він.

"Переконаний, що вони (документи) будуть сприяти покращенню співробітництва у багатьох сферах", – наголосив Гройсман.

Він також зазначив, що запросив прем’єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу відвідати з візитом Україну.

Крім того, під час переговорів сторони торкнулися питання російської агресії проти України. Глава українського уряду поінформував ізраїльську сторону про ситуацію на Донбасі та обстріли на сході країни, що не припиняються.

Гройсман також повідомив спікеру Кнесету, що у 2017-2018 роках в Україні відбудуться жалобні заходи до 85-х роковин трагедії Голодомору. У цьому контексті він підкреслив значущість для України розуміння Ізраїлю у цьому питанні, а визнання Голодомору геноцидом українського народу мало б велике значення для українського суспільства. Він також закликав до активізації суспільного діалогу щодо встановлення історичної правди довкола трагічних сторінок спільної історії.

Як повідомлялося, Гройсман перебуває з триденним офіційним візитом в Державі Ізраїль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-