Порошенко не створюватиме в АП спецпідрозділ для розслідування вбивства Шеремета

Порошенко не створюватиме в АП спецпідрозділ для розслідування вбивства Шеремета

Укрінформ
Президент Петро Порошенко заявив, що не зобов’язаний створювати в Адміністрації глави держави спецпідрозділ, який би займався розслідуванням вбивства журналіста Павла Шеремета, бо справу веде Нацполіція.

Про це він сказав на прес-конференції з нагоди відзначення Дня Європи, а також надання Україні безвізового режиму з ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я маю створити у себе додатковий слідчий підрозділ, який буде проводити окремо слідчі дії з цього приводу? Моя відповідь дуже проста — це незаконно і неконституційно", - сказав Порошенко.

Він зазначив, що шість разів  проводив зустріч з керівництвом Нацполіції та слідчою групою, яке веде цю справу, та запевнив, що тримає її на контролі. "Але підміняти слідство, якщо ви вважаєте, що в цьому моя функція, то ви помиляєтеся", - наголосив Президент.

Він зазначив, що своїм завданням вважає забезпечення прозорості слідства, і закликав, якщо хтось має інформацію про те, що слідство ведеться не так і не в тому напрямку, повідомляти про це офіційно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-