Дуда пообіцяв Порошенку дати належну оцінку інциденту в Грушовичах

Дуда пообіцяв Порошенку дати належну оцінку інциденту в Грушовичах

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Глава Української держави привітав Президента Польщі з 226-ю річницею Конституції Речі Посполитої, що відзначається 3 травня. Було також домовлено про координацію кроків з легалізації усіх місць поховань як на території Польщі, так і польських в Україні, з метою забезпечення їм належної опіки на державному рівні відповідно до двосторонньої угоди про збереження місць пам'яті", - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що сторони під час розмови позитивно оцінили результати засідання Консультаційного Комітету Президентів України та Республіки Польща, що відбулося 11 квітня цього року у Києві.

В контексті вшанування 70-ї річниці операції "Вісла" Президент України висловив сподівання на незмінність позиції польського керівництва щодо рішучого засудження цього злочину комуністичного режиму, в результаті якого 140 тисяч українців були примусово виселені зі своїх домівок.

Глава держави також засудив інцидент з демонтажем українського пам'ятника в селі Грушовичі поблизу Перемишля 26 квітня цього року. Він наголосив на неприйнятності спаплюження державних символів України та зазначив, що це вимагатиме реакції польського керівництва.

У відповідь Анджей Дуда пообіцяв особисто розглянути цей інцидент та дати йому належну оцінку, аби не допустити подібних рецидивів у майбутньому.

"Також Петро Порошенко запросив главу польської держави відвідати з візитом Україну у поточному році", - зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-