Справа Мартиненка: адвокати вимагають відводу суддів, у засіданні – перерва

Справа Мартиненка: адвокати вимагають відводу суддів, у засіданні – перерва

Укрінформ
В судовому засіданні у справі екс-нардепа Миколи Мартиненка суддя Олександр Бобровник оголосив перерву.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У судовому засіданні оголошується перерва для передачі відводу", - заявив Бобровник.

Адвокати екс-депутата вимагають відводу для судді.

Мартиненко, під час наданого йому слова, висловив сподівання, що судді будуть працювати чесно і відверто, і заявив, що повністю підтримує своїх адвокатів.

Як повідомляв Укрінформ, Мартиненка підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 ("Створення злочинної організації"), ч. 5 ст. 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем") Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням установлено, що в період з 2013 року по 2016 рік злочинною організацією у складі службових осіб державного підприємства "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", службових осіб "STEUERMANN Investitions und Handelsgesellschaft mbH", а також групою осіб, які мали контроль над вказаними підприємствами, у тому числі Мартиненком було вчинено розтрату коштів ДП "СхідГЗК" в розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника STEUERMANN.

У подальшому вказані кошти перераховано з рахунків компанії STEUERMANN на рахунки офшорних компаній "WARGRAVE TRADING LLP" та "DALLAS FUEL SA", після чого керівниками та учасниками злочинної організації обернуто на власну користь.

Водночас, Мартиненко вважає звинувачення проти нього сфальсифікованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-