ВАСУ відмовився розглядати позов Шокіна про поновлення на посаді

ВАСУ відмовився розглядати позов Шокіна про поновлення на посаді

Укрінформ
Вищий адміністративний суд відмовився розглядати позов екс-генпрокурора Віктора Шокіна про поновлення його на посаді. 

Таке рішення оголосив головуючий суддя Валентин Морозов, повідомила Укрінформу представник прес-служби суду Галина Гаєвська.

"В задоволенні клопотання позивача про поновлення строку звернення до Вищого адміністративного суду відмовити. Адміністративний позов Шокіна Віктора Миколайовича до Президента і Верховної Ради про визнання незаконними та скасування рішень залишити без розгляду", - процитувала вона ухвалу суду.

Це рішення може бути оскаржене у Верховному суді. 

Як повідомлялося, колишній генпрокурор Шокін вже вдруге подав позов до ВАСУ, в якому вимагає скасувати рішення Президента Петра Порошенка і Верховної Ради про його звільнення.

Зокрема, екс-генпрокурор просить визнати незаконною й скасувати постанову ВР від 29 березня 2016 року № 1040-VIII "Про надання згоди на звільнення Президентом України Шокіна Віктора Миколайовича з посади Генерального прокурора України", а також визнати незаконним і скасувати Указ Президента від 3 квітня 2016 року № 124/2016 "Про звільнення Віктора Шокіна з посади Генерального прокурора України" зі змінами, внесеними згідно з указом Президента № 269/2016 від 23 червня 2016 року.

Шокін просить поновити його на посаді з урахуванням положень закону України "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)" в частині того, що генеральний прокурор, призначений на посаду до набрання чинності законом України "Про внесення змін до Конституції України (щодо правосуддя)", здійснює повноваження до звільнення в установленому порядку, але не довше строку, на який його було призначено, та не може обіймати посаду два строки поспіль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-