Головою Суспільного мовлення став Зураб Аласанія

Головою Суспільного мовлення став Зураб Аласанія

Укрінформ
За підсумками засідання Наглядової ради НСТУ, під час якого всі 8 кандидатів представляли свої концепції розвитку Суспільного мовлення, головою  НСТУ було обрано Зураба Аласанію.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

За Аласанію свої голоси віддали 10 із 17 членів Наглядової ради. 

Водночас за Олега Наливайка, який також пройшов до другого туру конкурсу, проголосували 7 членів НСТУ.

Як відомо, до участі у конкурсі на посаду голови правління ПАТ НСТУ було допущено 8 осіб -  Зураб Аласанія, Роман Вибрановський,  Юрій Дараган, Олександр Зирін, Олександр Зорка, Олександр Коваленко, Олег Наливайко та Марек Сіерант.

Наглядова рада суспільного мовлення 3 лютого 2017 року оголосила конкурс на зайняття вакантної посади голови правління ПАТ НСТУ, який має бути проведено не пізніше 13 квітня 2017 року. 

Зурабі Григорович Аласанія народився 3 січня 1965 року в м.Сухумі, Абхазька АРСР, Грузинська РСР. Український журналіст і медіаменеджер грузинського походження. 

25 березня 2014 року призначений генеральним директором Національної телекомпанії України.

1 листопада 2016 року подав у відставку із займаної посади, за його словами, «у зв'язку з катастрофічною ситуацією з фінансуванням телерадіомовлення». 2 листопада Кабінет міністрів України схвалив звільнення Державним комітетом телебачення і радіомовлення генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ), заступника голови організаційного комітету міжнародного конкурсу естрадної пісні "Євробачення-2017" Зураба Аласанії.

Аласанія одружений, має сина і дочку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-