Матіос про позов Шокіна: Крапку поставить суд

Матіос про позов Шокіна: Крапку поставить суд

Укрінформ
Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос прокоментував позов екс-генпрокурора Віктора Шокіна до ВАСУ про поновлення на посаді - це його право як громадянина, служителі Феміди поставлять крапку в цьому питанні.

Таку думку в ефірі "112 Україна" заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

"Вважаю, що український суд, якщо є таке звернення, розгляне його відповідно до закону, і ми будемо свідком дуже простої реальної ситуації. Є право в цьому випадку громадянина Віктора Шокіна, він ним скористався. А всі політологічні або інші речі - це на розсуд так званих всіх фахівців", - заявив Матіос.

"Точно переконаний, що кожен задумався і кожен обговорив цю тематику... У цьому випадку вважаю, що Віктор Шокін, як і будь-який громадянин, має право на звернення до суду. Суд поставить крапку", - зазначив він.

Раніше нардеп Іван Вінник повідомив, що колишній генеральний прокурор Віктор Шокін не зможе через суд домогтися відновлення на посаді, проте зможе отримати прокурорську пенсію.

Нагадаємо, колишній генеральний прокурор Віктор Шокін просить Вищий адміністративний суд (ВАСУ) визнати незаконними і скасувати указ президента про його звільнення і постанову Верховної Ради, яка схвалила його звільнення. Суд відкрив провадження за позовом Шокіна і призначив судове засідання на 10 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-