Генпрокурор: Свідчення Вороненкова неодмінно будуть представлені у суді

Генпрокурор: Свідчення Вороненкова неодмінно будуть представлені у суді

Укрінформ
Свідчення убитого сьогодні у Києві колишнього депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова, надані ним у справі про держзраду екс-президента Януковича, обов’язково будуть представлені в суді.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко заявив на брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хочу передати зараз тим, хто замовляв це вбивство: всі свідчення Вороненкова згідно з чинним українським законолавством будуть залучені до судового слідства, яке розгорнеться найближчим часом у суді. Навіть його убивство не зупинить його свідчень", - сказав Луценко.

Він також розповів про свою розмову з дружиною вбитого політика, теж колишнім депутатом Держдуми РФ Марією Максаковою. "Зрозуміло, що вона у тяжкому психологічному стані, питає, навіщо далі жити. А я їй відповів: "Люди живі, поки про них пам'ятають та їхню справу підтримують". Я пообіцяв, запевнив Марію в тому, що вона та їхні діти доживуть до того часу, поки справедливість щодо Януковича та щодо замовників буде встановлена", - підкреслив генпрокурор.

Як відомо, колишній депутат Держдуми РФ Денис Вороненков восени 2016 року виїхав з Росії через кримінальне переслідування. У грудні він отримав українське громадянство. Він був свідком у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича.

3 березня цього року Басманний суд Москви санкціонував заочний арешт Вороненкова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-