Порошенко: Політикам корисно приймати холодний душ історії

Порошенко: Політикам корисно приймати холодний душ історії

Укрінформ
Українці втратили цілих 75 років на шляху до створення незалежної Української держави, і тому дуже важливо аналізувати помилки далеких попередників, щоб вони не повторилися.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у своєму зверненні з нагоди початку відзначення 100-річчя подій Української революції 1917–1921 років, повідомляє  кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми не стільки святкуємо, скільки аналізуємо помилки наших далеких попередників. Аналізуємо для того, щоб уникнути подібного самим. Вивчити, засвоїти і не повторити  - от що зараз  головне.  Медики дуже наполегливо  радять холодний душ як дієвий профілактичний засіб. А для політиків вельми корисним є холодний душ історії”, - наголосив Порошенко.

Він нагадав, що надпотужний політичний землетрус, яким для Європи та Азії виявилася Перша світова війна, розвалив кілька імперій:  “Ще на початку 20-го століття вони видавалися непорушними основами континентального порядку. Та за якихось 20 років ті колоси на глиняних ногах упали, а на руїнах постала низка нових незалежних  держав”.

Так, на авансцені історії повноголосо заявили про себе народи, над правом на самостійне існування яких у провідних європейських столицях раніше навіть не замислювалися, додав Президент.

“Незабаром Чехія та Польща, Фінляндія та Естонія, Латвія та Литва та інші близькі нам країни відзначатимуть сторіччя відновлення чи проголошення незалежності. Ми дуже щиро поділяємо радість дружніх до нас народів,  тим більше, що в нашому власному календарі такої дати наразі немає. Ми втратили цілих 75 років, щоб знову стати на той шлях, якого так і не здолали на початку двадцятого століття”, - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-