Порошенко обурений ганебними діями Парасюка: Має бути правова оцінка

Порошенко обурений ганебними діями Парасюка: Має бути правова оцінка

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко висловив обурення поведінкою народного депутата Володимира  Парасюка, під керівництвом якого було скоєно напад на правоохоронців на посту при в'їзді в Слов'янськ.

Про це глава держави заявив під час екстреного засідання Ради національної безпеки та оборони України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Той, хто їде у прифронтову зону, щоб цілити в спину нашим правоохоронцям, має отримувати належну правову оцінку. Вночі дивився це ганебне відео. Як били нових поліцейських, як намагалися вирвати у них зброю, як принижували поліцейських, які пройшли бойові дії - з розрахунку, що ті не можуть підняти руку на недоторканного обранця. А які матюки гне цей народний депутат середнього роду?",  - заявив він.

Президент додав, що СБУ та Національна поліція "діяли з терплячістю, якої б не виніс жоден правоохоронець жодної європейської країни". "І діяли в рамках закону, чого не скажеш про причетних до блокади народних депутатів", - додав він.

Порошенко також зазначив, що організатори блокади доклали чимало зусиль, щоб спровокувати владу на силові дії і навіть не поцуралися виготовити та розповсюдити фальшивий наказ та поширити фейк про нібито зникнення інваліда-учасника блокади. 

"Ми завжди будемо шанобливо ставитися до мирних учасників будь-яких мирних акцій, хай би ми і не поділяли їхніх вимог. Але всіх тих, хто на заклик організаторів приїздити зі зброєю, їхатиме туди з автоматами, коктейлями Молотова чи вибухівкою, щоб висаджувати в повітря залізничні колії, як нам неодноразово вже обіцяли авантюристи-організатори, - будемо затримувати і притягувати до відповідальності, навіть якщо вони представлятимуться патріотами. Хіба припустимо допускати озброєних гастролерів у тил українським військам?", -  наголосив Президент.

Як повідомляв Укрінформ, у Слов'янську на блокпосту близько 19:00 14 березня стався конфлікт між правоохоронцями за участю народного депутата Володимира Парасюка і прибічників блокади. В результаті конфлікту 7 працівників поліції опинилися в лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

Поліція звернулася до Генпрокуратури з проханням дати оцінку діям народного депутата Парасюка, під керівництвом якого було скоєно напад на правоохоронців на посту при в'їзді в Слов'янськ.

За цим фактом слідчим управлінням ГУНП у Донецькій області під процесуальним керівництвом прокуратури Донецької області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-